Mijnen brommer mocht slapen in een doorgang aan de achterkant van het hotel. Wel beetje tricky om die binnen en buiten te krijgen. Smalle deuropening, hellende weg en tussen de hellende weg en de deur een zeer steil stukje gegoten beton.

Bij het verlaten van Lourdes zien we massa’s rolstoelen, begeleid door jongeren, richting grotsite gaan. Vind het echt wel een beetje zielig. Enfin, we raken Lourdes uit, niet simpel want ze hebben hier ook weer veel enkelrichtingstraten en de richting is vandaag blijkbaar veranderd.

Een echt Pyreneënritje zit eraan te komen. Enkele legendarische cols gaan we doen en we starten met de Tourmalet. Aanvankelijk rijden we onder een wolkendek. We rijden erdoor en daar is de zon. Prachtig helder en beneden ons het wolkendek dat we eerst boven ons hadden. Ook weer een massa fietsers hier.

Op de top van Tourmalet hebben we een ontmoeting met een kudde Alpaca’s of Lama’s.

We dalen af en gaan onmiddelijk door met de Col d’Aspin, de Cold de Peyresourde en via de Col de Portillon terug even Spanje in.

We vervolgen met de Col de Mente, een echte aanrader, alleen het begin is wat minder want nieuwe bedekking gelegd en vol met steentjes. Bij het dalen is er een slimme autobestuurder die op het moment dat we kruisen een fietser inhaalt. Hierbij rijdt hij ons bijna de dieperik in. We sluiten de Pyreneeën af met de Portet d’ Aspet, waar Philippe Gilbert vorig jaar een doodsmak maakte. Denk dat dit de plaats van het gebeuren was.

Langzaam naar Toulouse, de temperaturen zijn ondertussen draaglijk geworden. Vanmorgen was het zelfs eerder frisjes. In Toulouse hebben we een hotel buiten de stad en gaan we gewoon was uitrusten van deze toch wel intensieve dag.