Vroeg vertrekken in Avila, onzen brommer ophalen in de garage en daar hebben we de host voor nodig, want een garage met lift. Geen probleem want toffe mens, spreekt uitsluitend spaans, maar communicatie met handen en voeten en “google translate” doet wonderen.

Desayuno pakken we onderweg. In Las Navas de Marfques vinden we een etablissement waar we kunnen ontbijten. We passeren San Lorenzo de Escoriial waar een immens abdijcomplex staat dat unesco werelderfgoed is. Het is tegelijk abdij, kasteel en koninlijk mausoleum.

Dan door de Sierra de Guadarama over enkele leuke kleine slingerende baantjes. Daarna is het kilometers malen over grote provinciebanen. We blijven nog steeds in Castillia & Leon en Madrid blijft op ongeveer 100 Km liggen.

We komen zo ook stilaan terug in de streek waar we Spanje zijn binnengekomen. Onze bestemming is Agreda. Soria was de oorspronkelijke bestemming maar daar waren geen accomodaties meer beschikbaar. In Agreda zien we dat er festiviteiten zijn in Soria. Een stierengevecht dat rechtstreeks op TV wordt uitgezonden. Heeft er waarschijnlijk iets mee te maken.

Agreda is een klein stadje, dorpje waar ongeveer 3000 inwoners zijn. Er zijn hier wel 7 kerken en veel oude gebouwen, meetsal uit de late middeleeuwen. Totaal niet toeristisch. Op de Plaza Mayor zijn vele terrasjes voorzien maar er zit niemand. Ik zit er helemaal alleen met mijne Cerveza. Miscchien heeft het te maken met de temperatuur, toch een goede 38.

Diner in het Hostal, menuke voor 14 pleurokes en daarbij een volledige fles wijn. Eten is niet top, maar voor de prijs best te doen.