Ritje naar Ronda waarbij we de Caminito del Rey passeren. Lang op voorhand reserveren is hier de boodschap, want ook dit is heel lang op voorhand volgeboekt, en vol is vol. Wij konden lang op voorhand nog reserveren, maar enkel voor een wandeling met een gids.

Het pad loopt door een kloof en verbind 2 hydraulische centrales. Het pad werd begin vorige eeuw gebouwd maar is ondertussen volledig in verval geraakt. Het werd volledig gerestaureerd, nadat er enkele dodelijke ongevallen waren gebeurd door avonturiers die het pad toch nog gebruikten. Sinds 2015 is het terug in gebruik als toeristische bezienswaardigheid.

Op de weg naar de Caminito rijden we wat verkeerd en passeren een waterplas waar we tot onze verbazing een aantal flamingos zien.

Na het parkeren van de auto beginnen we aan deze wandeltocht van uiteindelijk toch wel een kleine 8 Km. We krijgen een helm en onder begeleiding van de gids beginnen we aan deze toch wel spectaculaire wandeling.

Een groot gedeelte van de wandeling gaat over een pad uit metaal en hout dat aan de steile rotsen van de kloof is opgehangen. Je wandelt dus eigenlijk in de lucht naast de steile rotswand. Lijkt heel spectaculair op foto’s maar valt eigenlijk best mee. Je krijgt wel fantastische uitzichten en op 100 meter hoogte naast zo’n steile rotswand is toch wel indrukwekkend. Geweldig gevoel bekruipt je hier al wandelend. Absoluut de moeite waard.

Na deze stevige wandeling rijden we naar onze Cortijo in de omgeving van Ronda. Weeral een voltreffer, fantastische locatie, grenzend aan natuurpark. Vanop het terras van onze kamer zien we heel wat bijzondere vogels. We horen hier enkel het geluid van de wind, de vogels en koeien.