Cordoba, we wilden er al heen rijden vanaf de B&B in Cajiz, maar onze huurauto stak stokken in de wielen. Afstand vanaf Antequera is slechts een 100 Km. Na het degelijk ontbijt enkele heel nuttige tips van Juan, die geboren is in Cordoba.

Rond de middag gearriveerd en kunnen kosteloos en goed parkeren dankzij de tip van Juan. Naar het centro via de gerestaureerde Romeinse brug waar we onmiddellijk uitkomen bij de Muzquito, het hoogtepunt van Cordoba. Een eeuwenoude moskee waar een katedraal van gemaakt is en die zowel de kenmerken van moskee als kerk vertoont. Een uniek architectonisch bouwwerk, waar je alleen bewondering kunt voor hebben.

Cordoba, weer een heel gezellige stad, waar we dankzij de tips van Juan nog een mooie wandeling kunnen lmaken en enkele mooie plaza’s bezoeken. Het is ondertussen redelijk warm geworden, rond de 30, en de aanwezige terrasjes zijn welgekomen.

‘s Avonds in de patio van een restaurant enkele heerlijke tapa’s veroberd waarna we terugkeren naar de eenzaamheid van onze Cortijo. Er zijn nog altijd geen nieuwe gasten gearriveerd.