Klassiek Spaans fenomeen zien we ook in Benalmadena. De zwarte mannen die hun dure “merk” horloges, handtassen, enz.. verkopen op den dijk, uitgestald op een grote doek. Ineens onrust, alles op zeer korte tijd bijeengepakt in de grote doek, een beetje aarzeling en dan ineens verdwijnen onder den dijk. Even later een politiepatrouille die voorbijrijd en doen of ze niets gezien hebben. Na deze passage duiken de zwarte mannen terug op en zoals vanouds wordt alles terug rustig uitgestald. Een kat en muisspel en gedoogbeleid.

Klein ritje door het hinterland van Malaga. We rijden door het stadje Mijas, waar enkele belgen ondergedoken leven, en zo verder de bergen in. Komen we op zeker ogenblik in het stadje Alora. Dwars door deze stad door de kleine smalle kasseistraatjes, steil omhoog en naar beneden, met een goot in het midden. Met den brommer niet zo evident.

Beetje later blijkt de de weg weg te zijn. We moeten over een Rio, maar de brug is weg. Beetje zoeken, maar we vinden na wat zoeken een ander weg. Het hinterland van Malaga blijkt heel ruraal te zijn. Her en der olijfbomen en veel graangewassen sieren de de bodem. Onze weg slingert zich door dit mooie landschap.

In Vilanueva stoppen we voor een drinkje en een tapake waarna we voortbaggeren over de glibberige spaanse wegen. Die zijn echt wel veraderlijk. Op sommige plaatsen zijn de banen omzeggens spiegelglad en het is niet altijd evident om het te zien. Blijft dus opletten geblazen. Na de Puerto del Sol op 1085 meter zien we de Embalse de Vinuela liggen. Dan weten we dat we bijna op onze bestemming zijn, B&Bke bij Belgen in Alcaucin.