Oviedo is een leuk stadje en we gaan hier 2 dagen blijven. Het weer ziet er zodanig uit dat het die 2 dagen in de hele omliggende regio constant gaat regenen. Daarna zou ongeveer de hele regio regenvrij worden.

Nu echt leuk is het niet om in een stadje rond te slenteren in de regen en Belgische temperaturen, maar dat valt in Oviedo al bij al nog mee. Wat rondslenteren en regelmatig een terrasje doen onder een scherm. De sidra vliegt hier vlot in het rond, maar zelf drink ik dit niet zo graag. Er zit ook maar een heel beperkt alcoholpercentage in.

Als je in Asturias bent moet je zeker eens de Fabada geproefd hebben. Is een soort van witte bonensoep met stukjes bloedworst, spek en chorizo. Eigenlijk best lekker en zeker goed vullend. Een ander typisch asturiaans product is de Cabrales, een heel lekkere kaassaus die ze bij vele gerechten serveren.

In Oviedo vindt je talloze plaza’s in het oude middeleeuwse gedeelte van de stad die in de 8ste eeuw werd gesticht. Rond het oude gedeelte werdfde stad uitgebreid en zijn heel wat winkelstraten, maar ook grote parken aangelegd. Een groot gedeelte is autovrij. Als de temperatuur wat meewil en de regen blijft uit, is dit echt wel een place to be.

In vergelijking met de Fransen wordt er hier echt wel geleefd. Alle bars en restaurants zitten ‘s avonds propvol met vooral groepen spanjaarden die voor een hoop lawaai zorgen. Wat een verschil met Frankrijk waar de mensen blijkbaar liever binnen blijven.

De doedelzak is blijkbaar niet alleen typisch voor Schotland, ook in Asturias is dit een typisch muziekinstrument. Zo zien we ‘s Avonds een groepje rondgaan met een doedelzak en wat trommels Ook overdag kunnen we nog genieten van een groepje doedelzakspelers.